Bonsai Verzorgen hoe leer je dat?

Bonsai verzorgen hoe doe je dat?
Bonsaicursus: deze vraag beantwoorden wij op deze pagina. Hier vind je stap voor stap je antwoorden zodat het duidelijk wordt hoe een Bonsai te verzorgen. Er zijn twee spreekwoorden heel erg van toepassing. “Oefening baart kunst” en ”De aanhouder wint”. Uit de vele vragen en uit de praktijk blijkt dat veel mensen vlug opgeven met het Bonsai verzorgen als ze problemen hebben. Bonsaicursus: Wat ontbreekt is te weinig basiskennis hoe een Bonsai te verzorgen.

Ruggesteun Bonsai verzorgen

Aan het ontbreken van de basiskennis willen wij wat doen. Vandaar deze pagina met vele onderwerpen. Geen webpagina zoals er al tientallen zijn maar een echte handleiding en vooral een ”ruggesteun” bij het Bonsai verzorgen. Antwoorden op de vraag Bonsai verzorgen, hoe doe je dat. Bonsaicursus: Bonsai-expert Mariline Limbertie heeft veel workshops gegeven over Bonsai verzorgen en onderhouden. Uit deze workshops kwamen veel vragen. Ook deze vragen zijn verwerkt in de informatie op deze pagina hoe Bonsai te verzorgen.Bonsai Verzorgen workshop Mariline Limbertie
Bonsai verzorgen workshop Mariline Limbertie

Bonsai verzorgen water geven

Water geven is altijd een lastig iets. Toch is het onderdeel water geven één van de belangrijkste aspecten van de verzorging van de Bonsai. Teveel is niet goed en te weinig ook niet. Per Boomsoort, het mengsel van de Bonsai-Aarde, de temperatuur en de Standplaats van de Bonsai zijn allemaal factoren die bepalend zijn hoe snel de aarde uitdroogt. Er zijn hier dus geen algemeen geldende regels van te geven. Wel kan in zijn algemeenheid gezegd worden, laat nooit, maar dan ook nooit het aarde mengel helemaal uitdrogen. Dit is dodelijk! Zodra de aarde droog aanvoelt, meteen water geven. Bonsaicursus: Het water mag nooit gegeven worden als de Bonsai in de volle zon staat. Geef altijd ’s morgens of ’s avonds water, waarbij de voorkeur uitgaat naar de ochtend, omdat de bladeren dan nog de hele dag hebben om op te drogen. Dit om Schimmels op de bladeren tegen te gaan. Denk hierbij aan Meeldauw.

U kunt ook uw bonsai water uit het aquarium geven.
Dat geeft een prima resultaat door de weinige meststof in het water, afkomstig van de vissen. Hierna het aquarium opnieuw bijvullen met water uit de kraan, hierdoor ververst tevens het aquarium!
Bonsai schaal
Bonsai schaalLeer je eigen Bonsai schaal te maken.Bonsaicursus Japanse tuinen en Koi

Bonsaicursus Japanse tuin

Bonsai-Geschiedenis

Bonsaicursus Basis Gereedschap

Een Bonsai-Zaaien

Bonsai Marcotteren Vermeerderen van bomen

Bonsai-Stekken Zelf bonsai kweken

Bonsai voor Binnen

Bonsai in de winter

Bonsai Bomen Ziekten en Plagen

Bonsai De Jin en de Shari

Bonsai-Yamadori Verzameld in de natuur

Bonsai Suiseki Kijkstenen

Bonsai Ikebana

Japanse-Ornamenten

Een Bonsai-voor-Buiten

Bonsai-Stijlen vormen van de bomen

Bonsai in de Herfst

Bonsai-Schalen

Bonsaicursus Tuinieren en tuin ontwerpen

Bonsai-Tentoonstelling

Bonsai voor buiten

Bonsai Shohin

Tokonoma

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*