Bonsai Tentoonstelling

Voor een Bonsai Tentoonstelling is het handig om te weten wat je aan voorbereidingen kunt doen. Zet een Bonsai niet te snel neer op een tentoonstelling wacht tot de pre bonsai volgroeid is. Dan is hij ook tentoonstellingsrijp en staat er mooi bij. Tentoonstellingen zijn er op verschillende niveaus. Regionale tentoonstellingen, vaak georganiseerd door de bonsai vereniging.  Internationale bonsai tentoonstellingen, waar bonsai liefhebbers vanuit heel Europa naar toe komen. In veel gevallen zijn dit mensen die op een professionele wijze met bonsai te maken hebben. Een bonsai op een internationale bonsai tentoonstelling is van heel ander kwaliteit niveau.

Bonsai Tentoonstelling voorbereiden

Een Bonsai wordt tijdens een tentoonstelling heel goed bekeken. Daarom moet de Bonsai moet niet meer zwaar in het draad staan en er dient geen raffia om de boom te zitten. Een paar draden of een spandraad is geen probleem, zorg er voor dat deze zo min mogelijk zichtbaar zijn. Verwijder de droge of verkleurde blaadjes, maak de stam mooi schoon met een tandenborstel. De stam kan mooi worden gemaakt door er voorzichtig wat met een doekje wat olie (plantaardig) op te doen. Ook dood mos verwijderen. De takjes die de vorm van de boom verstoren wegknippen. Bonsai Tentoonstelling tafel

Op een bonsai tentoonstelling zorg je ervoor dat je bonsai op een bonsai tafel komt te staan, die past bij de bonsai zelf wat betreft de goede maat, kleur, en vorm. Een eenvoudige tentoonstelling tafel is zeker goed zelf te maken. Let er vooral op dat de tafel zo eenvoudig mogelijk wordt zodat de Bonsai er op de tentoonstelling mooi op staat en goed uitkomt. De organisatie die de bonsai tentoonstelling organiseert, zorgt voor de aankleding van de tentoonstelling, zoals tafels op een goede kijk hoogte, mooi zwart papier eroverheen, of stof. Je ziet vaak de combinatie van een witte ondergrond met een blauwe strook erover heen. Ook word er een achterwand gemaakt, zodat de bonsai beter tot zijn recht komt.

 Bonsai Tentoonstelling Accent plantje

 Het geheel word afgemaakt met het erbij plaatsen van een bijpassend Accent plantje of een Suiseki. Op de korte video hieronder tref je een paar voorbeelden aan van Accentplantjes

 Bonsai Tentoonstelling 

 Onderstaand een voorbeeld van een Bonsai Pinus van een van de cursisten van Mariline Limbertie, die op een internationale tentoonstelling stond. Deze Bonsai Pinus is jaren lang  “getraind” zoals we dat noemen, totdat hij op dit hoge niveau terecht kon. Een compliment waard!
Bonsai Tentoonstelling pinus sylvestrus Yamadori
Bonsai Tentoonstelling pinus sylvestrus Yamadori
 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*