Tuinieren en Tuin ontwerpen

Nederlanders spenderen jaarlijks vele miljoenen aan tuinieren en tuinonderhoud. Los van de honderdduizenden euro’s voor plantjes, tuinspullen en losse tuinelementen. Kortom een bloeiende industrie met vele miljarden euro’s omzet. Bonsaicursus Tuinieren en tuin ontwerpen is hot, er is een groot aantal Tv-programma’s en niet te vergeten de magazines die aandacht besteden aan tuinieren en tuin ontwerpen.Kennis van bomen en planten in de tuin is een belangrijke voorwaarde. Zeker bij het kweken van Bonsai bomen. Jammer is dat deze kennis door het doen in de praktijk wordt opgedaan. Het spreekwoord door schade en schande wijs worden is hier vaak op van toepassing. Veel kan worden voorkomen door het volgen van een korte cursus waarin adviezen en tips worden gegeven over diverse aspecten van de tuin en tuin ontwerpen.

Tuinieren en tuin ontwerpen

Wil je zelf aan de slag met de tuin is het belangrijk om stap voor stap kennis op te doen. Het is nodig dat je weet hoe planten groeien, wat zij nodig hebben en belangrijk waar hebben ze een hekel aan. De technieken die in de tuin worden toegepast kunnen ook bij het verzorgen van Bonsai worden gebruikt. Sommige mensen hebben van nature groene vingers en zijn daardoor altijd succesvol met hun planten. Niet iedereen is dit gegeven. Anderen hebben een cursus nodig om zover te komen. De onderstaande cursus van Laudius is heel geschikt om deze kennis eigen te maken. Ook de prijs is aantrekkelijk. Bonsaicursus: Het opkweken van bonsais uit zaad of de methoden om de bomen te vermeerderen zoals stekken, marcotteren of enten. Ook het snoeien, begieten en bemesten wijkt niet af van de verzorging van gewone planten en bomen.

Tuinieren kruidachtige planten in de tuin

Enkele soorten van deze planten hebben schitterende bloemen die prachtig worden als ze tot Bonsai worden gekweekt. Als voorbeeld de Chrysant, in Japan veel als Bonsai gekweekt waardoor er een prachtige showplant ontstaat. Ook tuinplanten  zoals lavendel, bamboe, heidesoorten en sommige grassen kunnen tot Bonsai gekweekt worden. Het voordeel van deze planten is mits goed verzorgd ze sneller groeien en bloeien. Nog een voorbeeld zijn de herfstasters ook prima op te kweken tot een Bonsai. Wel een soort herfstaster kiezen die ongevoelig is voor meeldauw. Deze kruidachtige soorten zijn veelal niet winterhard en om ze op te kweken tot Bonsais is er wel een kas nodig in de tuin.Insecticiden

Insecten kunnen een plaag zijn. Er zijn heel wat middelen in de handel om insecten te doden. Van belang is te weten wat je koopt voor de tuin. De giftigste middelen zijn te herkennen aan het doodshoofd met de gekruiste beenderen op de verpakking. Deze middelen zijn niet te koop in de winkel. Insecticiden die minder giftig zijn te herkennen aan het Andreaskruis op de verpakking. Deze worden gekenmerkt door het woord schadelijke stof. In alle gevallen is het van belang te weten wat je moet kopen en waarvoor. Een leidraad is dat insecten dodende middelen meestal worden ingedeeld naar de chemische samenstelling.

Tuin ontwerpen

In steeds meer tuinen zie je patio’s, buitenkeuken, loungebanken, partytenten en dergelijke verschijnen. Dat geeft aan dat de tuin steeds meer een verlengstuk van het huis wordt.  Bonsaicursus; Er ontstaat een zogenaamde buitencultuur. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om huis en tuin harmonisch met elkaar te verbinden. Ook met de Bonsai bomen kunnen een paar boompjes al gauw alle ruimte in de tuin opslokken. Het is daarom van belang een geschikte plek te maken in de  tuin. Als dit goed wordt gedaan komen de bonsai prachtig uit in de tuin. Je creëert eigenlijk een plek die er volkomen natuurlijk uitziet. De tuin moet daar op ingericht worden. Bij sommige bonsaibomen zie je dat ze rust uitstralen. Bij het kijken naar zo’n Bonsaiboom komt er een gevoel van rust op. Dan is het ook van belang dat de Bonsai een goede plek in de tuin krijgt zodat het kijken naar de boom ook rust uitstraalt.

Bonsaicursus plaatsing Bonsaibomen

De in de tuin geplaatste Bonsai kunnen het beste op een stellage op ooghoogte geplaatst worden. Deze stellage dient in een beschut en volop licht gedeelte van de tuin te staan en moet passen in de omgeving. De omgeving kan bestaan uit een rustieke tuin met boomstronken en/of ruwe planken. Of in een tuin met stenen en plavuizen. Ook kunnen de bamboe matten voor een mooie achtergrond zorgen.

Tuinontwerp kleuren in de tuin

Het is lastig om een goed en evenwichtig kleurenplan voor je tuin te ontwikkelen met daarin ook nog je favoriete kleuren. Passen de kleuren wel bij elkaar en wat roepen de kleuren op? De lente bijvoorbeeld is de kleurrijkste periode van het jaar. De bomen hebben de winter overleefd en vormen nieuwe knoppen, de eerste bloemen gaan bloeien. De Japanse esdoorn gaat uitlopen met zijn prachtige rode bladen. In de zomer staan de loofbomen vol in blad, groenblijvende soorten hebben nieuwe aangroei gekregen. Er zijn veel bomen die gaan bloeien. De Vuurdoorn bloeit in de zomer, later begint deze zijn kleurige vruchten te vormen die ook prachtig van kleur zijn.

Daarna volgt de mooie kleurrijke herfstperiode. Alles schijnt ineens te gebeuren er zijn veel kleurveranderingen en de bomen gaan langzaam hun bladeren verliezen. De Esdoorns zijn echt prachtig in deze periode met verschillende kleuren. De Kardinaalsmuts kleurt felrood. De Ginkgo kleurt zijn bladeren geel. De larixnaalden worden goudkleurig.

Dan in de winter worden de structuren van de bomen en planten zichtbaar. Deze periode is van de groenblijvende bomen en struiken. Zoals uit het bovenstaande blijkt is het van belang om kennis te hebben van het gebruik van kleuren in de tuin.

 

Laudius
Bonsaicursus tuinieren en tuinontwerpen

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*