Crataegus Crus-galli

Crataegus Crus-galli, ook wel bekend als de “meidoornhaag”, is een prachtige boomsoort die vaak wordt gebruikt voor het creëren van bonsai’s. Deze boom is inheems in Noord-Amerika en groeit in de vorm van een haag. De bloemen zijn wit en verschijnen in de lente, gevolgd door rode besjes in de herfst.

Het maken van een bonsai van een Crataegus Crus-galli vereist enige kennis en vaardigheid. Hier volgen enkele stappen die u kunt volgen om een mooie bonsai van deze boom te creëren:

  1. Kies een jonge, gezonde boom die geschikt is voor bonsai. De meest geschikte bomen zijn die met een dikke stam en vertakkingen die geschikt zijn voor het vormgeven.
  2. Pot de boom in een bonsaipot. Gebruik een mengsel van bonsaiaarde, zand en kokosvezel als bodembedekking. Zorg ervoor dat de wortels goed geworteld zijn en dat de stam recht staat.
  3. Begin met het snoeien en vormgeven van de boom. Gebruik bonsaischaar, kniptang of een dunne metalen draad om de takken te vormen. Zorg ervoor dat de takken symmetrisch zijn en dat de boom een natuurlijke vorm krijgt.
  4. Werk vervolgens aan het verkleinen van de wortels. Haal ongeveer een derde van de wortels weg en bindt het resterende wortels samen met wortelbinddraad. Dit helpt om de groei van de wortels te beperken en de boom in de pot te houden.
  5. Na een paar maanden kunt u beginnen met het voeden en water geven van uw bonsai. Gebruik speciaal bonsai voeding en let op de grond vochtigheid .
  6. Train de boom verder tot de gewenste vorm, blijf snoeien en voeden en plaats de bonsai op een plek waar hij veel licht krijgt, maar niet te veel zon.

Houd er rekening mee dat het creëren van een bonsai een tijdrovend proces is en vereist veel zorg en aandacht. Maar als je volhoudt, zul je een prachtige en unieke bonsai hebben die je jarenlang zal kunnen genieten.


Bonsaicursus