Bonsai Euonymus Kardinaalsmuts

Bonsai kardinaalsmuts
 

Het geslacht Euonymus kent vele soorten struiken. In het Nederlands noemen we hem de Kardinaalsmuts. De familie van de Euonymus (kardinaalsmuts) bestaat uit zo’n 170 soorten, meest afkomstig uit oost Azië. Er zijn vele soorten die prachtig verkleuren in de herfst en schitterende bessen dragen. De Bonsai Euonymus Kardinaalsmuts is een bladverliezende winterharde struik. De Euonymus kan door middel van Stekken en Marcotteren vermeerderen.

Euonymus Europaeus

Als Bonsai is de Euonymus Europaeus erg geliefd. Deze gewone kardinaalsmuts kan op een zonnige plek in de tuin staan. Leidingwater geven is geen probleem. Regelmatig mest geven. Deze planten hebben veel voedingsstoffen nodig voor de ontwikkeling van de vruchten. In de maanden mei tot augustus kan extra mest gegeven worden.

Bonsai Euonymus Sieboldianus
Euonymus Sieboldianus  een japanse soort met bleekgroene bloemen en roze witte vruchten met rode zaden. Nu en dan vismeel aan de aarde toevoegen voor meer en betere vruchten Fel rood in de herfst De Japanse soort heeft bleek groene bloempjes en roze-witte vruchtjes waarin rode zaden zitten. Zonnige plek in de tuin

Bonsai Euonymus Alatus

De soort Euonymus Alatus is als soort helemaal aantrekkelijk. De bladeren worden paars roze in de herfst en zijn stam heeft kurkachtige uitsteeksels. Uit ervaringen blijkt dat Bonsais die teveel vruchten krijgen niet meer zo hard groeien. Het is dan zaak te bekijken of er niet vruchten moeten worden verwijderd.

Bonsai euonymus
Bonsai euonymus

 

Bonsai Kardinaalsmuts ongedierte

Ongedierte wat veel voorkomt zijn de rode spinmijt, te herkennen aan de gelige gemarmerde bladeren en bladluis. Proberen af te spoelen met water als het echt hardnekkig is dan andere chemische middelen toepassen.Bonsai Kardinaalsmuts ziekte

Schimmelziekte en bacteriële ziekte kunnen voorkomen bij deze Bonsai. Dit kan worden bestreden door de aangetaste delen weg te snijden. De afgevallen blaadjes meteen verwijderen uit de pot. Bacterievuur is te herkennen dat de blaadjes van de takken verwelken en bruin worden.

 


Bonsaicursus