Bonsai Sageretia

De Bonsai Sageretia is een Binnenbonsai en heeft redelijk veel aandacht en verzorging nodig. Voor beginners wel een geschikte binnenbonsai. Hij komt uit warme streken en is niet winterhard. De blaadjes van de Sageretia zijn klein, glimmend. Bij een constante warme temperatuur blijven ze aan de Bonsai zitten.

In de zomer krijgt de Sageretia witte tot roze bloemetjes die na de bloei vormen als blauwe besjes. Deze Bonsai komen uit China en staan vaak bij aankoop in een kleiachtige grond die slecht water opneemt. In dit geval is het raadzaam de Sageretia zo snel mogelijk in het voorjaar te voorzien van de juiste grond.

Bonsai Sageretia Standplaats

In de winter is er een temperatuur nodig tussen de 11 en 19 graden en in de zomer tussen de 18 en 24 graden. De Sageretia op een lichte plek zetten niet achter een raam in op het zuiden in het directe zonlicht daar de blaadjes snel verbranden. De plant vaak besproeien zodat er een hoge luchtvochtigheid rondom de Bonsai ontstaat. De Bonsai blijft van september tot mei meestal binnen. Bij mooi weer in de zomer kan hij buitenstaan.Bonsai Sageretia snoeien

Deze Bonsai heeft een grijsachtige schors die afbladdert zodat de lichte plekken op de schors verschijnen. De takken zijn vrij hard hout. Voorzichtig met snoeien want daardoor beschadigt de schors snel. In het begin van de lente kunnen de takken gesnoeid worden. Gaandeweg de zomer kunnen de jonge scheuten bijgesnoeid worden. Knip in geen geval door de bladeren heen want deze verkleuren en vallen vervolgens af. Bedraden is niet nodig daar de Sageretia met snoeien aardig in vorm kan worden gehouden. Na aankoop is het beste even te wachten met snoeien. Eerst zorgen dat de Bonsai echt goed groeit en gezond blijft.

Bonsai Sageretia watergift

Het liefst water geven in de vroege ochtend of in de avonduren. In de zomer voortdurend vochtig houden. Niet veel water geven. Beter is de grond droog te houden. In de winter de grond ietwat vochtig houden. Zoals eerder gezegd veel sproeien in de zomer. Vanaf begin lente tot begin van de herfst kan meststof worden gegeven.Tips

Wil je meer weten over bemesten van Bonsai: mest voor Bonsai

Voor vragen over eerste hulp bij zieke Bonsai: EHBO voor Bonsai

Hoe moet je een Bonsai snoeien, vormen en nijpen: Snoeien 

Maak je eigen Bonsai grondmix : grondmix en aarde

Mos  grondbedekker bij Bonsais: Bonsai en Mos

Meer informatie over wortelsnoei: Bonsaiwortels


Bonsaicursus

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*