Bonsai Erwtenstruik is een makkelijke beginnersbonsai

De Bonsai Erwtenstruik is een makkelijke beginnersbonsai. Goedkoop in aanschaf en makkelijk te verzorgen. Daar de Erwtenstruik van oorsprong uit Siberië komt is hij gewend om te overleven in arme grond en heeft weinig water nodig. De erwtenstruik overleefd in de natuur door zijn manier van voedsel op te slaan. De wortels slaan het weinige regen wat er valt goed op. Hierdoor kan de erwten-struik ook strenge winters overleven.

Bonsai Erwtenstruik meststof

Ook voor zijn eigen meststof zorgt de Erwtenstruik door zelf stikstof te fixeren. Al met al is het dus een ideale struik voor bonsai. Ondanks deze goede eigenschappen zie je deze struik niet zo heel vaak in de handel. De bladeren van deze soort zijn glanzend en wat leerachtig. In het voorjaar verschijnen er licht gele trossen bloemen. De bloei kan tot aan het begin van de zomer duren. In de herfst zie je de geelachtige peulen te voorschijn komen. Er kunnen gemene doorns aan de plant zitten.Bonsai Erwtenstruik als binnenbonsai

Als binnenbonsai weet de Erwtenstruik prima te overleven. Door de Chinese bonsai kwekerijen wordt hij vaak aangeboden en verkocht als binnen Bonsai. Het voordeel van deze Bonsai Erwtenstruik als binnenbonsai is dat hij in een warme kamer de winter doorbrengt hij zijn bladeren behoud. Mocht de Erwtenstruik enkele jaren als binnenbonsai zijn gehouden verliest hij zijn winterhardheid. Dan kan hij niet meer naar buiten in de winter als er nachtvorst heerst.

Bonsai Erwtenstruik
Bonsai Erwtenstruik

Bonsai Erwtenstruik standplaats en watergift

Volle zon of half schaduw indien de Bonsai Erwtenstruik buitenshuis gehouden wordt. Binnenhuis zoveel mogelijk licht, pas op voor verbranding van de zon. Staat de Bonsai buiten is winterbescherming niet nodig. Dagelijks water geven, in de winter goed vochtig houden. Tijdens het groeiseizoen bemesten om de twee weken.Bonsai Erwtenstruik stekken en snoeien

Zaad kun je planten in de lente. De Erwtenstruik groeit redelijk snel. Stekken lukt meestal goed en is voor beginners ook goed te doen. Als de vorm nog niet geheel af is de Bonsai Erwtenstruik in de winter goed snoeien. Zware snoei is niet erg daar de Erwtenstruik snel weer uitloopt. De nieuwe scheuten kunnen dan weer in de zomer terug geknipt worden tot op 2 of 3 bladeren.

Tips

Wil je meer weten over bemesten van Bonsai: mest voor Bonsai

Voor vragen over eerste hulp bij zieke Bonsai: EHBO voor Bonsai

Hoe moet je een Bonsai snoeien, vormen en nijpen: Snoeien 

Maak je eigen Bonsai grondmix : grondmix en aarde

Mos  grondbededekker bij Bonsais: Bonsai en Mos

Meer informatie over wortelsnoei: Bonsaiwortels

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*