Bonsai Cotoneaster Horizontalis (Dwergmispel)


Bonsai Cotoneaster Horizontalis (Dwergmispel) is erg populair en een makkelijke Bonsai voor beginnende Bonsailiefhebbers. Deze bladverliezende tuinbonsai groeit erg snel en verdraagt snoei buitengewoon goed. De Cotoneaster Horizontalis heeft kleine donkergroene blaadjes, roze bloemen rond juni en oranje besjes begin herfst tot in de winter. In de herfst heeft hij een prachtige herfst verkleuring van zijn blaadjes. De Nederlandse benaming van de Cotoneaster is Dwergmispel. Deze Bonsai is bijzonder daar hij in de meest ondankbare situaties vaak toch nog groeit en bloeit. Beginnersfouten zijn vrij makkelijk te corrigeren bij deze boom. De boom is makkelijk te kweken en ook geschikt voor de meeste stijlen van bonsai bomen zeker voor het maken van sho-hin. Bonsai Cotoneaster een bloeiende tuinbonsai De Nederlandse benaming van de Cotoneaster is Dwergmispel.

Bonsai Cotoneaster bloei en besjes

"<yoastmark

 

Bonsai Cotoneaster Snoeien

Nieuwe scheuten terugsnoeien. Oude takken kun je het beste in het voorjaar weg snoeien. Het snoeien is een aandachtspunt. Als je de Bonsai Cotoneaster Horizontalis niet regelmatig snoeit zal de struik al heel snel uitgroeien tot een onhandelbare struik. Bij bloeiende Bonsais is het zaak op het juiste tijdstip te snoeien. Bij de meeste soorten zitten de bloemknoppen voor het volgende jaar op de nieuwe groei van het huidige seizoen. Dus niet snoeien na ongeveer midden zomer anders bloeien er geen bloemen in het volgend jaar.
  Bonsai Cotoneaster Horizontalis
Bonsai Cotoneaster Horizontalis

Bonsai Cotoneaster Standplaats

De Cotoneaster is niet veeleisend wat de grondkwaliteit betreft, ze verdragen zowel volle zon als vrij veel schaduw, maar teveel schaduw kan wel invloed hebben op de bloei en dus op de bessen later. Ze zijn winterhard, de meeste zijn echte taai en sommige houden zelfs hun blad geheel of gedeeltelijk in de winter, wel afhankelijk van een koude of iets minder koude winter. Het is aan te bevelen de Bonsai Cotoneaster wel te beschermen tegen strenge vorst.

Bonsai Cotoneaster besjes
Bonsai Cotoneaster besjes

Water en mest

Dagelijks water geven, zeker gedurende het groeiseizoen. In de winter extra checken of de Bonsai water nodig heeft. Tijdens het uitlopen niet bemesten, start na één maand na het uitlopen met bemesten tot september om de 2 weken tijdens de bloei.

Verpotten

Dit kan ieder jaar wel in het begin van de lente. Aanbevolen wordt een basis grondmengsel te gebruiken.Soorten Cotoneaster

Cotoneaster Adpressus Praecox

Cotoneaster Microphyllus

Contoneaster Conspicuus

Cotoneaster Skogholm

Cotoneaster Congestus

Cotoneaster Integrifolius

tips

Wil je meer weten over bemesten van Bonsai: mest voor Bonsai

Voor vragen over eerste hulp bij zieke Bonsai: EHBO voor Bonsai

Hoe moet je een Bonsai snoeien, vormen en nijpen: Snoeien 

Maak je eigen Bonsai grondmix : grondmix en aarde

Mos  grondbededekker bij Bonsais: Bonsai en Mos

Meer informatie over wortelsnoei: Bonsaiwortels