Bonsai Pinus Den een makkelijke tuinbonsai

De Pinus Den is zeer geliefd daar ze in alle seizoenen mooi van structuur, vorm en groenblijvend blijven. Daarnaast hebben ze een aparte plaats in de Chinese en Japanse cultuur. Bonsai Pinus Den een makkelijke tuinbonsai behoort tot het geslacht Pinus. Het is voor beginners een makkelijke Bonsai om te verzorgen en onderhouden.

Bonsai Pinus Parviflora

De Pinus Parviflora is redelijk winterhard doch komt de temperatuur onder de -3 dan kan hij beter in de schuur worden gezet. Ze kunnen ook niet heel erg goed tegen langdurige regenval. Het beste is ze dan onder een afdak te zetten zodat je controle hebt over de hoeveelheid water die ze krijgen. Voor alle Pinus soorten geld dat als ze in het begin van de zomer opeens dood gaan ze vaak in de winter en voorjaarsmaanden te nat hebben gestaan. Ze kunnen prima in de volle zon worden gezet.



Pinus Parviflora snoeien en verpotten

Midden in de herfst kunnen de langste takken gesnoeid worden, vlak boven een bundel naalden. Knip geen naalden door, die worden bruin en vallen af. Dicht de wond niet af, dennen doen dit zelf door hars af te scheiden. De jonge scheuten kunnen genijpt worden als de naalden (eind van de lente) langer worden. De Parviflora niet te vaak verpotten. Zijn ze klein verpot ze dan om de drie of vier jaar. De wat grotere Parviflora kun je om de vijf of zes jaar verpotten. Let bij het verpotten erop dat je nooit meer dan een kwart van de oude grond ververst.

Bonsai Pinus Parviflora
Bonsai Pinus Parviflora

Bonsai Pinus Parviflora water geven

Geregeld water geven, niet teveel voeding alleen in het groeiseizoen meststof met een laag nitraatgehalte. itermate belangrijk is dat de grond goed doorlatend, licht en zandig is. Het belangrijkste bestanddeel is een korrel (grind, kiezel) van 3 tot 5 mm. Deze zorgt niet alleen voor een goede afwatering maar stimuleert de ontwikkeling van een goede wortelkluit.

Restyling van een Bonsai Pinus Parviflora

Met een spandraad is de eerste tak wat meer naar beneden gebracht. Na het aanbrengen van de spandraad zijn de takjes in positie gebracht en hier en daar wat takjes verwijderd. De top is wat meer uit elkaar getrokken zodat de stam beter zichtbaar werd. Vanaf de tweede tak tot bovenaan is raffia aangebracht om de stam beter te beschermen tegen de toch wat zwaardere bocht die erin is gemaakt.



"<yoastmark

Bonsai Pinus Sylvestris

"<yoastmark

Deze grove den is winterhard en hoeft niet binnen gezet te worden tijdens een vorstperiode. Kan prima in de volle zon staan. Niet te lang in de regen laten staan. Deze den is gewild door zijn grillige groei waardoor hij vaak een prachtige bonsai wordt wat de den geschikt maakt voor de literatistijl. De naalden van deze den zijn blauw of geelgroen en staan in paren. De Sylvestris laat in de herfst zijn oude naalden vallen. Help de den door deze gele naalden er af te halen zodat de andere naalden meer lucht en licht krijgen. Tegen het eind van augustus start de aanmaak van nieuwe knoppen. Door het weghalen van oude naalden zijn de nieuwe knoppen beter te vinden.

Bonsai Pinus Thunbergii

Bonsai Pinus Thunbergii
Bonsai Pinus Thunbergii

Deze Pinus Thunbegii de Japanse Zwarte Den met zijn stijve rechtopstaande naalden en zwarte schors komt voor in China, Japan en Korea. Deze Den groeit rechtop en de naalden groeien in bundels. De donkere en gegroefde schors maakt de Thunbergii tot een markante boom en zeer geliefd. Afhankelijk van de leeftijd is deze den geschikt voor de stijlen rechtopgaand, cascade en drijfhout. De Pinus is winterhard en hoeft niet naar binnen tenzij er echt strenge vorst is. De Den moet zelfs in de zomer in de volle zon staan. De Thunbergii kun je bedraden in de herfst of winter. Het draad moet verwijderd worden voor de takken aan het eind van de zomer van het volgende jaar dikker worden.

Bonsai Pinus thunbergii
Bonsai Pinus thunbergii

Bonsai Pinus Bergden

Deze sterke en makkelijk te verzorgen Den komt uit Midden Europa en is redelijk winterhard. Bij strenge vorst de Pinus Bergden beschermen. Kan in de volle zon. De Den heeft korte takken, enigszins knoestige stam en donkergroene naalden. De Bergden kan altijd worden bedraad, niet als de jonge scheuten groeien. Het draad kan twee jaar blijven zitten. Eens in de vijf of acht jaar verpotten is voldoende. Deze boom kan voor iedere stijl worden gebruikt. Oude Bergdennen het beste in drijfhoutstijl en jonge dennen in rechtopgaande, cascade of windgestriemde stijl. De Pinus Bergden laat zijn oude naalden in de herfst vallen. Het helpt om de oude naalden met de hand te verwijderen.

Bonsai Pinus Bergden
Bonsai Pinus Bergden

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*